De Accu

 

De accu is bij een elektrisch aangedreven voertuig zeer belangrijk omdat de staat van de accu, de laadtijd en de

zelfontlading bepalend zijn voor het langdurig functioneren

van het voertuig zelf.

 

Het is dus van belang om de accu goed te behandelen, juist op te laden zodat het maximale rendement eruit kan worden gehaald in zowel de zomer als de wintermaanden.

 

Met name in de wintermaanden neemt het rendement van een accu snel af als de temperatuur tot ver onder het vriespunt zakt en het dan van belang om de accu vol te

laden en te houden.

 

Een accu gaat lang mee en kan tot circa 500 keer opgeladen worden voordat het rendement van de accu minder gaat worden en er geleidelijk vervangen moet worden.

 
 

Voor rond de 2.50 euro aan stroom is de elektrische terreinwagen geheel opgeladen en kunt u maximaal, afhankelijk van de snelheid en het terrein hier 80 kilometer ver mee rijden. Zelfs met een zuinige auto komt u niet verder dan 25 a 30 km voor dit geld.

 

Voor een hogere subsidieregeling is het de regel dat u Lithium accu's bij de FM-50 aanschaft in plaats van de normale accu's.

Deze Lithium accu's hebben ook verschillende voordelen zoals veel minder zelfontlading bij stilstaan en een hogere ontladings stroom naar de motor wanneer u dat nodig heeft.

 

Alle specificaties en opties voor de FM 50 Elektrische Terreinwagen kunt u vinden op de FM 50 Transporter pagina.

Verdere informatie die belangrijk kan zijn voor u kunt u opvragen via het menu. Indien u vragen heeft omtrent de

elektrische terreinwagen van Frisian Motors bel dan naar De Witte Smid in Warnsveld: 0575 - 431204.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________

 

Copyright 2014 - Alle rechten voorbehouden.

 

Niets van deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden met het doel om deze informatie zonder schriftelijke toestemming

van De Witte Smid te gebruiken in publicaties, websites en/of andere media dragers. Het Frisian Motors logo is eigendom van Frisian Motors B.V.