Een Landbouw T5 Certificaat

 

Het L7e kentekenbewijs dat standaard bij elke elektrische terreinwagen wordt geleverd is optioneel ook aan te passen naar een Landbouw T5 Certificaat.

Hierdoor vervalt het RDW kenteken en kunt u het voertuig als landbouw voertuig verzekeren. De kosten voor een landbouw certificaat zijn Ä 250 - (prijspeil januari 2013).

 

U dient dan de kentekenplaat te demonteren en een oranje driehoek bord te monteren op uw elektrische terreinwagen

en u mag er dan maximaal 25 km per uur mee rijden.

U kunt, als u harder gaat rijden dan 25 km per uur een

boete krijgen van de politie, alleen zal men u dan staande

moeten houden want een flitspaal foto zal immers geen kentekenplaat bevatten en dan wordt bekeuren moeilijk.

  Transporter met een landbouw driehoek
 

Zodra een landbouw certificaat is afgegeven voor uw elektrische terreinwagen mag ook iemand zonder rijbewijs boven de 18 jaar tot 31 december 2014 deze besturen. Is de bestuurder jonger dan 18 jaar dan moet deze over een trekker rijbewijs beschikken.

Per 1 Januari 2015 zal er hoogswaarschijnlijk een zogenaamd T Rijbewijs worden ingevoerd voor landbouwvoertuigen.

 

Indien u vragen heeft of al zeker weet dat u een terreinwagen met een Landbouw T5 Certificaat wilt hebben, dan is het raadzaam

om voor aanschaf van de elektrische terreinwagen dit al te regelen zodat tijdens de levering van uw terreinwagen het certificaat al aanwezig is bij de wagen. Bel naar De Witte Smid in Warnsveld: 0575 - 431204 voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________

 

Copyright 2014 - Alle rechten voorbehouden.

 

Niets van deze website mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden met het doel om deze informatie zonder schriftelijke toestemming

van De Witte Smid te gebruiken in publicaties, websites en/of andere media dragers. Het Frisian Motors logo is eigendom van Frisian Motors B.V.